Skoči na vsebino

NOVICE

NOVICE MAJ 2017 (29. 5. 2017)

 

 

PRIPOROČILO SAMOZAPOSLENIM PRI PRIPRAVI DOKUMENTACIJE ZA PODAJO VLOGE ZA DODELITEV PRAVICE DO PLAČILA PRISPEVKOV ZA SOCIALNO VARNOST
Samozaposlenim, ki podajate vlogo za dodelitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost, priporočamo, da dokumentacijo (priloga pod točko 1 oz. 2), iz katere je razviden izjemen kulturni prispevek oziroma prispevek k razvoju področja, ki ga zajema deficitarni poklic (predstavitveno mapo in življenjepis, seznam nagrad, priznanj, dokumentiranih kritik in objav), oddate na elektronskem mediju (CD, DVD ali USB pomnilnik) v pdf formatu. Posamezna priloga lahko obsega največ 2 MB.  Priporočamo največ 10 prilog oziroma, da jih podate v obliki, ki ne bo presegla skupnega obsega 10 MB. Predlagamo, da se dokumentacija, ki je že spletno dostopna, zgolj navede v obliki spletnih povezav.

 


POZIVI IN VABILA ZUNANJIH IZVAJALCEV - povzetek, več na povezavi: www.mk.gov.si/si/pozivi_in_vabila_zunanjih_izvajalcev/

Festival kratkega filma vabi k oddaji prijav
Festival kratkega filma vabi k sodelovanju pri tretji ediciji festivala kratkega filma v Ljubljani, ki se bo odvil med 28. avgustom in 2. septembrom 2017.  Odprte so prijave za tekmovalni program kratkih filmov iz Slovenije in držav bivše Jugoslavije. Vse zainteresirane avtorje prosijo, da filme oddajo prek povezave filmfreeway.com/festival/FeKK, kjer boste našli tudi vse potrebne informacije.  
Rok za oddajo je 15. junij 2017 za ex-Yu filme in 3. julij 2017 za slovenske filme.
Za dodatne informacije pišite na press(at)kraken.si ali na info(at)kraken.si, lahko pa jih kontaktirate prek družabnih omrežij Facebook in Instagram.

Študentski kulturni festival Mood Indigo
Študentski kulturni festival Mood Indigo velja za največji študentski kulturni dogodek v azijski regiji. Organizatorji apelirajo na sodelovanje glasbenika oz. glasbenikov iz Slovenije na letošnjem festivalu, ki bo od 23. do 26. decembra potekal v Mumbaju. Organizatorji krijejo stroške nočitev, tehnično opremo, obroke. Ne krijejo pa mednarodne letalske vozovnice do Mumbaja.
Več informacij o festivalu na spletni strani moodi.org

Nagrada Evropske mreže za kulturni management in politiko (ENCATC) za raziskave na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta
Evropska mreža za kulturni management in politiko (ENCATC) razpisuje nagrado za raziskave na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta. Namen tega prestižnega priznanja je spodbujanje akademskega raziskovanja na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta, s poudarkom na njegovi uporabi v praksi. ENCATC želi z nagrado prispevati k oblikovanju mreže strokovnjakov za izvajanje primerjalnih raziskovalnih projektov na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta.
Zmagovalec bo razglašen v času 25. kongresa ENCATC o kulturnem managementu in politiki,ki bo potekal med 27. in 30. septembrom 2017 v Bruslju.
Več o nagradi na spletni strani www.encatc.org/en/news/34-call-for-applications-4th-encatc-research-award/.
Rok za prijavo: 5. junij 2017.
 
Evropska agencija za mala in srednje velika podjetja - EASME je objavila razpis »Podpora promociji in razvoju transnacionalnih tematskih turističnih proizvodov, povezanih s kulturnimi in kreativnimi industrijami«, v okviru katerega bo sofinancirala projekte, povezane z razvojem in spodbujanjem transnacionalnih turističnih proizvodov na področju kulturne dediščine. Sodelujejo lahko transnacionalni turistični proizvodi, ki so povezani z eno od lokacij na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Poseben poudarek je na uporabi kulturnih in kreativnih industrij pri promociji teh turističnih proizvodov in izboljšanju izkušnje za obiskovalce.
Za podrobnejše informacije o razpisu so na voljo na spletni strani: ec.europa.eu/easme/en/cos-tourcci-2017-3-03-supporting-promotion-and-development-transnational-thematic-tourism-products   
Rok za elektronsko oddajo prispevkov je 29. junij 2017 ob 17.00 uri (po bruseljskem času).

Morebitna vprašanja v zvezi s samozaposlenimi v kulturi lahko pošljete na gp.mk(at)gov.si.