Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

POZIVI IN VABILA ZUNANJIH IZVAJALCEV

VABILA

 

Nagrada Trieste Contemporanea 2019 za mlade evropske umetnike

 

Nagrado Trieste Contemporanea mladim evropskim umetnikom s ciljem promocije svojega dela na mednarodni umetniški sceni podeljujejo že od leta 1999. Zmagovalec bo imel priložnost oblikovanja samostojne razstave, ki bo gostovala na Trst Contemporanea razstavi v Trstu, prav tako bo oblikoval in izdal svoj katalog.

 

Sodelujejo lahko vsi, rojeni po 18. avgustu 1989, v eni od naslednjih držav: Albanija, Avstrija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Nemčija, Madžarska, Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Makedonija, Moldavija, Črna gora, Poljska, Romunija, Slovaška, Srbija, Slovenija, Turčija in Ukrajina.

 

Rok za prijavo je 19. avgust 2019.

 

Več si lahko preberete tukaj.
Prijavni obrazec

 

 

Vabilo na prvo znanstveno konferenco o azijsko-evropski trajnostni povezljivosti (AESCON)

 

Znanstvena konferenca bo potekala od 26. do 28. februarja 2020, na sedežu Azijsko-evropske fundacije (ASEF) v Singapurju. 

 

Cilj AESCON-a je združiti raziskovalce in politične analitike, ki delujejo na področju mednarodne povezljivosti in globalizacije ter njihovih vplivov na trajnostni razvoj, s posebnim poudarkom na povezavah med Azijo in Evropo.

 

Raziskovalci so vabljeni, da predložijo povzetke izvirnih raziskav o temah, ki se nanašajo na povezljivost (promet, energija, digitalno gospodarstvo, trgovina, izobraževanje, raziskave, kulturne izmenjave).

 

Priložena brošura (angleščina)  vsebuje tudi razpisne informacije z razpisnimi roki.

 

 

Informativni dan ob tretjem razpisu transnacionalnega programa Interreg ADRION

 

Vabimo vas, da se udeležite nacionalnega informativnega dne v Ljubljani v četrtek, 6. junija 2019 v City Hotelu v Ljubljani, Dalmatinova ulica 15, s pričetkom ob 9. uri (registracija od 8:30 dalje).  Prijave so mogoče do vključno 4. junija 2019 preko e-obrazca.
Na dogodku bodo predstavljene vsebinske usmeritve programa in razpisa, administrativni in finančni pogoji razpisa ter ostale zelo pomembne informacije za prijavitelje. Tokratni razpis se namreč v marsičem razlikuje od predhodnih.
Glede na to, da je to zadnji razpis programa ADRION in istočasno eden od zadnjih transnacionalnih razpisov, kjer kot nacionalni organ nastopa SVRK, priporočamo,  da to izkoristite.
Več informacij o informativnem dnevu ter o samem razpisu so na voljo na povezavi.

 

 

3. razpis programa Interreg ADRION in letni dogodek ADRION 2019


Program ADRION bo 6. maja 2019 objavil 3. razpis programa za dve prednostni osi (PO) in sicer PO 1 - Inovativna in pametna regija z dvema podtemama Modra rast preko pametne specializacije (S3) in Socialne inovacije ter  PO 3 -  Povezana regija s podtemama Pomorski transport ter Urbani transport.

 

Edini transnacionalni dogodek na temo 3. razpisa bo v okviru letnega dogodka ADRION 2019 v Budvi, 6. maja 2019, kjer se bodo srečali potencialni prijavitelji oz. projektni partnerji. Prijave na dogodek so možne samo še do konca aprila. Prijavni obrazec najdete preko povezave na programski spletni strani.

Dodatne informacije: Izvleček iz osnutka razpisne dokumentacije v angleškem jeziku. Celotna razpisna dokumentacija bo na voljo na spletni strani programa od 6. maja dalje.

 

Vabilo na Mednarodno tekmovanje pevskih zborov v Kijevu

 

Nemška organizacija INTERKULTUR, ki vodi svetovno društvo pevskih zborov in že 30 let organizira različne glasbene dogodke ter tekmovanja v različnih državah, prvič organizira mednarodno zborovsko tekmovanje v Ukrajini. Dogodek v Kijevu bo izveden v sodelovanju s Kijevsko mestno državno administracijo.
Rok za registracijo: 20. 4. 2020 Možnost zgodnejše prijave: 3. 2. 2020
Več v povezavi

 

 

 

Cenovno ugodna vozovnica za mlade popotnike - ALPE


Youth Alpine Interrail, ki ga izvajata Mladinski svet CIPRA in CIPRA International pričenja z ugodnostmi  za mlade popotnike. Mladi, ki želijo cenovno ugodno potovati z vlakom, odkrivati alpski svet in razpravljati o izzivih trajnostnega razvoja se lahko prijavijo do 7. aprila 2019. Mladi, stari od 16 do 27 let, se lahko prijavijo za nakup alpske vozovnice Youth Alpine Interrail po znižani ceni od 50 evrov naprej, s katero bodo lahko z okolju prijaznimi sredstvi javnega prevoza obiskali in doživeli osem alpskih držav. Projekt je podprt s strani držav podpisnic Alpske konvencije.
Več v povezavi.
Prijave

 

 

17. mednarodni literarni natečaj v Schwanenstadtu v Gornji Avstriji
 

»V pričakovanju« ... se glasi okvirna tema 17. mednarodnega literarnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo, ki ga razpisuje mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji za leto 2019.


Človeško življenje niha med čakanjem in pričakovanjem. Skupni imenovalec človeške biti je upanje, da nam prihodnost podari boljše življenje. Udarci usode in vsakdanje skrbi nam poženejo sive lase. Vedno imamo v mislih prihodnost in njene spremljevalce: želje, sanje in predvidene možnosti. To naj bo vodilo »V pričakovanju«. Tema knjige naj se nanaša na doživetje družinske skupnosti, ko načrtujemo pustolovščine, potovanja, obdarovanja, kot šolsko oziroma poklicno življenje.
Prednost ima slikanica. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži  zgoščenka, ki vsebuje na primer radijsko igro.


Slovenski uspehi v lanskem letu so izstopali. Vsak drugi prispevek je prišel iz Slovenije (81). V sklopu 16. literarnega natečaja (za leto 2018) je preverila mednarodna žirija 163 prispevkov (skupno 779 udeleženk in udeležencev). Od teh je prispelo 81 iz Slovenije, 43 iz vseh avstrijskih zveznih dežel, 38 iz Italije in en prispevek iz Španije. Slovenci so želi skupno 22 nagrad. V treh (od petih) kategorijah so dosegli prvo mesto.

 

Natečaj: dela naj bodo napisana v maternem jeziku ali pa dvo- oziroma večjezično
Rok za oddajo: do petka, 21. junija 2019, do 12. ure na mestni urad Schwanenstadt
Nagrade za naslednje oddelke: 1) osnovna šola (ljudska šola) 2) osnovna šola (glavna šola/nova srednja šola/nižja stopnja gimnazije) 3) srednja šola, poklicna srednja šola, strokovna srednja šola, gimnazija 4) višja šola, višje-strokovna šola, izobrazbena ustanova za učitelje, univerza 5) odrasli


Podelitev nagrad: v soboto, 21. septembra 2019, ob 15.00 uri, v Mestni dvorani v Schwanenstadtu
Podrobnejše informacije

 

______________________________________________

 

POZIVI

 

Odprt 3. rok razpisa transnacionalnega programa Podonavje
Od ponedeljka 28. januarja do petka 8. marca 2019 do 14:00 ure je odprt 3. rok razpisa transnacionalnega programa Interreg V-B Podonavje.
Tretji razpis za zbiranje predlogov bo odprt za posebne cilje 2.2, 2.3, 2.4, 3.2 in 4.1.in omejen na nekatere teme v skladu s tabelo.

 

Več informacij o razpisu in razpisna dokumentacija
 

 

Routes4U nepovratna sredstva za vzorčne ukrepe
Objavljen je razpis za zbiranje predlogov v okviru skupnega programa Evropske komisije in Sveta Evrope „Routes4U“. Predlogi projektov bodo ustvarili dodano vrednost za Svet Evrope in prizadevanja Evropske komisije na področju kulturnih poti in makroregionalnih strategij.

 

Obdobje izvajanja: 15. marca 2019 do 1. oktobra 2019

 

Proračun: 10.000 evrov na dotacijo.
Merila za upravičenost: Biti zakonito ustanovljen organ, pristojen za omrežje, ki je certificirano kot „Kulturna pot Sveta Evrope“
 

Rok za prijavo: 4. februar 2019
Prijavnica mora biti oddana na elektronski naslov: routes4u@coe.int.


Več informacij o razpisu in prijavnica 

 

 

Ciljni razpis št. 7/2019 na Programu sodelovanja Interreg Italija-Slovenija

Na spletni strani programa www.ita-slo.eu je objavljen Ciljni razpis št. 7/2019 za predložitev standardnih projektov na Programu sodelovanja Interreg Italija-Slovenija.


Ciljni razpis za standardne projekte št. 07/2019 naslavlja samo nekatere specifične cilje programa, specifični cilj 1b, 6d, 6f in 11 v skupni vrednosti okrog 11 mio. EUR ESRR.


Oddaja vlog poteka izključno v elektronski obliki v sistemu FEG2 Avtonomne dežele Furlanije - Julijske krajine. Pred tem mora prijavitelj pridobiti uporabniško ime in geslo v sistemu Login FVG.


Vsa razpisna dokumentacija ter navodila za registracijo v sistem Login FVG so na voljo na spletni strani programa www.ita-slo.eu, na kateri bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe postopka in končni rezultati ocenjenih vlog.


Rok za oddajo vlog je 15. 3. 2019 ob 12:00:59 (CET).


Uradni večji predstavitveni dogodek oz. delavnica programa, na katerem bodo predstavili sam razpis in razpisno dokumentacijo, bo naslednji teden dne 23.1. v Vidmu/ Udinah (Italija). Na spletni strani programa lahko že najdete pod "novice in dogodki" povezavo za prijavo na dogodek. Za simultano sprotno prevajanje v slovenski jezik bo na dogodku poskrbljeno.

 

 

4. rok javnega razpisa Interreg V-A Slovenija-Avstrija
Odprt je 4. rok javnega razpisa za predložitev projektov Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija v obdobju 2014-2020, ki se bo zaključil 28. novembra 2018. V okviru 4. razpisa je za predložitev vlog na voljo še nekaj več kot 2,3 mio. EUR ESRR. Kazalniki, kjer vrednosti še niso dosežene se nanašajo na projekte na temo raziskav in razvoja (1. specifični cilj) ter na temo internacionalizacije (3. specifični cilj) v okviru 1. prednostne osi, v okviru 2. prednostne osi pa projekte na tematiko bio-in geodiverzitete (prednostna naložba 6c) ter projekte, ki vključujejo raziskovalne institucije na področju upravljanja in koristne rabe vodnih virov (prednostna naložba 6f).
Razpisna dokumentacija je na voljo na povezavi.

 

 

Nagrada za civilno družbo 2018

Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) vabi organizacije in posameznike, ki si prizadevajo za boljšo Evropo, da se prijavijo za nagrado za civilno družbo. Letošnja je namenjena spodbujanju pobud, povezanih z evropskimi vrednotami, identitetami in kulturno dediščino.

Nagrada za civilno družbo bo letos podeljena že desetič, njen namen pa je nagraditi in spodbuditi konkretne pobude in dosežke organizacij civilne družbe in/ali posameznikov, ki so znatno prispevali k ohranitvi skupnih vrednot, na katerih temeljita evropska kohezija in povezovanje. Za nagrado v skupni vrednosti 50.000 evrov se lahko potegujejo vse organizacije civilne družbe, ki so uradno registrirane v Evropski uniji in delujejo na lokalni, nacionalni, regionalni ali evropski ravni. Zanjo se lahko potegujejo tudi posamezniki. Slovesna podelitev nagrad bo 13. decembra 2018 v Bruslju.

Več o nagradi in postopku prijave na spletni strani: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/2018-eesc-civil-society-prize.

Rok za prijavo je 7. september 2018.

 

 

Štipendije DAAD za študijsko leto 2019/20
Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.

Več informacij na spletni strani: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/stipendije-daad-za-studijsko-leto-201920/.

 

 

2. festival Oda življenju, Črna gora

Organizatorji vabijo slovenske umetnike, da se udeležijo 2. festivala Oda življenju, ki bo potekal od 15. do 23. septembra  2018 v različnih mestih v Črni gori. Na tem osemdnevnem dogodku se bo zbralo okrog 100 umetnikov iz različnih zvrsti umetnosti iz 15-25 držav z vsega sveta. Festival se bo odvijal predvsem v Podgorici, nekateri deli programa pa naj bi bili izvedeni tudi v Baru, Cetinju, Kotoru, Kolašinu, Žabljaku in Tivtu. Program sestavljajo umetniške razstave, otroška likovna razstava (otroški projekt, ki ga podpira črnogorsko ministrstvo za šolstvo), glasbeni koncerti, pesniški večeri, umetnostne delavnice ter predavanja, plesne predstave, filmske predstavitve in kulturno-turistični izleti.
Organizator bo zagotovil prenočišče, prizorišča in izlete, izdelan pa bo tudi katalog sodelujočih. Udeleženci morajo pokriti svoje potne stroške in prijavnino.

Nekaj informacij o festivalu je na voljo na Facebook strani https://www.facebook.com/odazivotu/.

Vsi zaniteresirani naj se za podrobnejše ifnormacije o festivalu obrnejo na Milosa Mikija Popovića (tel: +382/69 435 776; e-mail: milosmikipopovic(at)gmail.com)

 

 

7. EUSDR letni forum, 18-19 oktober 2018, Sofija, Bulgarija

Odprte so registracije za udeležbo na 7. letnem forumu Donavske strategije, ki ga skupaj organizirata Bolgarija in Evropska komisija in bo potekal 18. in 19. oktobra 2018 v Narodni palači kulture v Sofiji.
Forum bo zajemal teme, ki so zlasti pomembne za Podonavje in povezane z ohranjanjem kulturne in zgodovinske dediščine, novimi tehnologijami in digitalizacijo v turističnem sektorju, zagotavljanjem varnosti in zaščite v turizmu, prometni povezljivosti in mobilnosti.
Podrobnejše informacije in prijava na dogodek na spletni povezavi: https://www.7danube-forum-sofia.eu/.

 

 

Likovni natečaj "Arhitekturna dediščina okoli nas"

Center arhitekture Slovenije kot eden od ambasadorjev evropskega leta kulturne dediščine skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Ministrstvom RS za okolje in prostor v okviru Vseslovenskega habitata 2018 vabi šole k sodelovanju na likovnem natečaju "Arhitekturna dediščina okoli nas".

Šolo lahko prijavite do 1. oktobra 2018, prispevke oddate do 6. oktobra 2018.

Več podrobnosti o natečaju na spletni strani http://igrivarhitektura.org/vseslovenski-dan-habitata/.

 

 

35. Sarajevska zima
Organizatorji vabijo predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev k sodelovanju na mednarodnem festivalu »Sarajevska zima«, ki bo potekala med 7. februarjem in 21. marcem 2019 v Sarajevu. V okviru 35. mednarodnega festivala Sarajevska zima 2019 organizatorji festivala vabijo organizacije iz kulturnih in ustvarjalnih sektorjev k sodelovanju na različnih področjih, in sicer: otroci in mladina, film in video, književnost, scenska umetnost, glasba in vizualna umetnost.
Dodatne informacije o festivalu so dostopne na spletni strani festivala sarajevskazima.ba, kjer so na voljo tudi prijavni obrazci. Prijave sprejemajo do 30. oktobra 2018.

Podrobnejše informacije: International Peace Center / Internacional Festival Sarajevo ”Sarajevo Winter”; T: +387 62 031 594, E: sarajevowinter2018@gmail.com

 

 

WeAre#EuropeForCulture

Evropska komisija je objavila javni razpis WeAre#EuropeForCulture, ki se povezuje s tremi cilji evropskega leta kulturne dediščine: 1) spodbujati na ljudi osredinjene pristope k dediščini 2) spodbujati dostop do dediščine za vse in 3) krepiti stopnjo zavedanja o pomembnosti ohranjanja evropske dediščine med težje dosegljivimi demografskimi skupinami.

V projekt želi vključiti starejše (55+) in mlajše (13-30) prebivalce evropskih držav, ki jih je težko doseči in ki še ne sodelujejo v aktivnostih, povezanih s kulturno dediščino – npr. tiste, ki živijo v relativni izolaciji ali revščini, ki niso vključeni v izobraževanje, učne procese oziroma so brez zaposlitve. Cilj projekta je te ciljne skupine spodbuditi, da delijo zgodbe o svoji osebni kulturni dediščini, dvigniti zavedanje o povezanosti med osebnimi, lokalnimi in skupno evropsko dediščino in okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.

Zahtevane naloge vključujejo:
- načrtovanje in izvedbo pop-up razstav v 7 do 10 državah članicah EU ter Bruslju,
- oblikovanje, izdelavo in distribucijo nabora virov za vsako pop-up razstavo,
- obveščanje o projektnih aktivnostih in rezultatih, tudi prek delavnice v Bruslju.

 

Projekt prispeva k evropski iniciativi »Shared heritage« (»Skupna dediščina«).

Več infomacij o projektu dobite na spletni strani https://ec.europa.eu/culture/calls/eac-27-2018_en

Rok za oddajo prijav k sodelovanju v projektu je 10. september 2018, do 13. ure.

 

 

Evropska komisija podelujejo nagrado Access City Award za mesta, ki omogočajo dostop do svoje kulturne dediščine

Decembra letos bo Evropska komisija poleg tradicionalnih nagrad Access City Award nagradila tudi dve mesti, ki sta storili največ za zagotovitev dostopnosti do svoje kulturne dediščine.

 

Do leta 2020 naj bi EU imela 120 milijonov invalidov, prebivalstvo pa postaja vse tudi starejše. Evropska komisija zato že vrsto let podeljuje nagrado Access City Award, s katero nagrajuje evropska mesta, ki se izjemno trudijo za vključenost in dostopnost za vse. Namen nagrade Access City Award je spodbuditi skupno ambicijo mest EU za oblikovanje vključujoče Evrope, v kateri lahko vsi državljani uživajo svobodo življenja, dela in preživljanja prostega časa brez ovir za njihovo mobilnost ali sodelovanje. S to pobudo nagrajuje evropska mesta, ki si prizadevajo izboljšati kakovost življenja svojih prebivalcev in zagotavljajo vsem - ne glede na starost, mobilnost ali sposobnosti - enak dostop do vseh virov in užitkov, ki jih mesta ponujajo. Med drugim je leta 2017 drugo nagrado na tem natečaju prejela tudi Mestna občina Ljubljana.

 

Evropsko leto kulturne dediščine 2018 pa se je zdelo odlična priložnost, da Evropska komisija podeli nagrado tudi mestom, ki zagotavljajo dostop do svoje kulturne dediščine. Decembra bosta poleg tradicionalnih nagrad Access City Award zato nagrajeni tudi dve mesti, ki sta storili največ za zagotovitev dostopnosti do svoje kulturne dediščine. Nova nagrada za dostopnost do kulturne dediščine ima dve kategoriji: v prvi lahko sodelujejo mesta z manj kot 50.000 prebivalci, v drugi pa mesta z več kot 50.000 prebivalci.

 

Podrobnejše informacije o možnostih sodelovanja so objavljene na spletni strani Access City Award.
Rok za prijavo je 16. september 2018 do konca dneva (00:00).

 

 

Festival Gibanica 2019 - poziv k sodelovanju

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji Cankarjevega doma, zavoda Bunker, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, Plesne izbe Maribor, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 27. februarjem in 2. marcem 2019 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 9. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti.

 

Organizatorji do 5. oktobra 2018 zbirajo prijave na kultura_org(at)yahoo.com.

Več podrobnosti o prijavi na festival najdete na http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-za-gibanico-2019.

 

 

Javna razprava Prispevek evropskega podeželja k letu kulturne dediščine 2018 za zagotovitev trajnostnosti in kohezije med mesti in podeželjem

Odločitev za določitev leta 2018 za evropsko leto kulturne dediščine je bila po mnenju Evropske komisije pravilna. Vsa prizadevanja predlagateljev in organizatorjev dogodkov in dejavnosti, s katerimi si prizadevajo za povečanje prepoznavnosti in ki slavijo raznoliko in bogato kulturno dediščino Evrope, si zaslužijo iskreno priznanje in pohvalo.

 

Vendar Evropski ekonomsko-socialni svet (ESSO) skrbi, ali je ELKD 2018 uspelo sprejeti čim širšo opredelitev kulture in vključiti vse državljane, tudi tiste, ki živijo na podeželju. Zato bi radi slišali možnosti, kakšne priložnosti ELKD 2018 ponuja podeželskim območjem in o zaključenih, odprtih ali načrtovanih projektih, ki bodo zaznamovali to leto, in s tem prispevali k uspešno delujočim in razvitejšim podeželskim območjem. Čas za to je ravno pravšnji, saj je polovica ELKD 2018 dobesedno že mimo.

 

V okviru svojega zakonodajnega dela bo Evropski ekonomsko-socialni svet 5. junija 2018 med 14.30 in 17.30 uro organiziral javno razpravo, v okviru katere bo pregledal, kaj je bilo doseženo in kaj še je treba storiti, in da se je treba naučiti, kako nadgraditi izkušnje in poglede ključnih interesnih strani in akterjev na področju kulturne dediščine. Razprava se bo dotaknila tudi posebnih tem, povezanih s podeželsko kulturno dediščino: vasi in njihova kulturna dediščina; ekonomska in družbena vrednost kulturne dediščine; kulturna dediščina ter pokrajine in stavbe; obrti in spretnosti; umetniško ustvarjanje in festivali; povezovanje med podeželskimi in mestnimi območji; inovativni načini predstavitve in prenosa kulturne dediščine.

Rezultati in zaključki razprave bodo podlaga za pripravo mnenja EESO o prispevku podeželskih območij k evropskemu letu kulturne dediščine 2018. Mnenje se bo osredotočilo na velike prednosti in nadarjenost, ki jih imajo podeželska območja in prebivalci le-teh, ter kako prispevajo k ohranjanju evropske kulturne dediščine.

 

Vaša vprašanja lahko posredujete na elektronsko pošto eych2018(at)eesc.europa.eu.

 

 

"Mobility First 2018"

Ob svoji 20. Obletnici je ASEF - Asia-Europe Foundation lani nadgradila svojo podporo kulturni mobilnosti z zagonom novega sklada Mobility First! - Pobuda za kulturo mobilnosti ASEF, ki podpira mobilnost azijskih in evropskih umetnikov in kulturnih strokovnjakov v partnerskih državah Azije in Evrope (ASEM).
 

Trenutno je odprt razpis za sodelovanje, v okviru katerega bo ASEF podprla mobilnost umetnikov in kulturnih strokovnjakov v projektih sodelovanja na naslednjih sedmih vrstah dejavnosti:
1. Delavnice in usposabljanja; 2.Conference in forumi; 3. Festivali, bienali, mednarodne razstave; 4. Umetniške in pisateljske rezidence; 5. Sestanek partnerjev za vzpostavitev ali vzdrževanje obstoječega partnerstva; 6. Na praksi temelječe raziskave; 7."Pojdi in poglej" / kratko-/dolgoročno raziskovanje / mreženje

 

Podrobnosti o možnostih sodelovanja in dostop do prijavnega obrazca so dostopne tukaj (v angleščini).

 

 

Možnost sofinanciranja projektov slovenskih ustvarjalcev na Finskem

Seznanjamo vas z možnostjo sofinanciranja projektov slovenskih ustvarjalcev na Finskem preko mehanizma "TelepART Mobility Support Platform" (gre za sofinanciranje manjše vrednosti do 1000 EUR), s katerim želi platforma spodbuditi kulturno izmenjavo med Finsko in Slovenijo. Prijavijo se lahko posamezni ustvarjalci, skupine ali predstavniki skupin ter organizatorji dogodkov.

Podrobnejše informacije glede samega mehanizma in prijave so na voljo na spletni povezavi: http://www.applytelepart.com/apply/.

 

 

Branju prijazna občina

Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije  ponovno objavljajo  javni natečaj, na katerem se bodo občine potegovale za naziv ″Branju prijazna občina ″. Po uspešnem prvem natečaju v letu 2017, ko je med 27 prijavljenimi občinami nazive prejelo 18 občin, od tega dve mestni občini, se projekt nadaljuje. Projekt je pritegnil veliko zanimanja za uvedbo dobrih praks v lokalnih skupnostih na področju bralne kultura in bralne pismenosti, kar je bil osnovni cilj projekta. Javni natečaj bo odprt med 8. februarjem in 30. oktobrom 2018, podelitev nazivov  ″Branju prijazna občina ″ pa bo na podlagi ocene strokovne komisije potekala 3. decembra 2018.

Nagrajene občine v letu 2017 bodo svoje dobre prakse predstavile na informativnem dnevu, ki bo potekal 17. aprila 2018 na Ministrstvu za kulturo RS, kjer bodo občine lahko pridobile tudi dodatne informacije za pripravo uspešne prijave na natečaj.

sporočilo za javnost

prijavni obrazec

 

 ______________________________________________

 

NAPOVEDI

 

______________________________________________