Skoči na vsebino

POZIVI IN VABILA ZUNANJIH IZVAJALCEV

 

POZIVI

 

Pomoč kulturnikom pri sodelovanju z Azijo
Ob svoji dvajsetletnici Azijsko-evropska fundacija (ASEF), katere članica je tudi Slovenija, razpisuje celoletni natečaj za spodbujanje mobilnosti umetnikov in drugih delavcev na področju kulture (novinarjev, snovalcev politik, kulturnih menedžerjev) med Evropo in Azijo.
Več podatkov in prijavne obrazce najdete na tej povezavi, fundacija pa priporoča, da prijavo oddate vsaj dva meseca pred predvidenim potovanjem.
ASEF je leta 1997 ustanovilo 25 azijskih in evropskih držav z ambicijo omogočiti tesnejše sodelovanje med obema celinama, tako na ravni držav in gospodarstev kot tudi drugih dejavnosti, med drugim kulture.
Slovenski ustvarjalci so z ASEF že sodelovali pri dveh uspešnih projektih: leta 2009 je Pekarna (Maribor) pripravila odmeven projekt skupaj z Green Papaya iz Manile; mednarodni projekt Curating-In-Depth pa je potekal leta 2015 v Sloveniji od 3. do 16. maja ter v Manili (Filipini) od 27. julija do 8. avgusta – partnerji so bili ASEF, Zavod SCCA Ljubljana in Planting Rice.

Rok za prijavo: do konca leta 2017.

 


Poziv k prijavi slovenskih kandidatov za Evropsko nagrado za arhitekturo Philippe Rotthier
Fundacija Philippe Rotthier vabi slovenske kandidate za Evropsko nagrado za arhitekturo Philippe Rotthier  k prijavi na javni poziv na temo Voda, arhitektura in mesto. Informacije o pogojih sodelovanja ter kontaktni podatki organizatorja so na voljo na spletni strani Fundacije Philippe Rotthier (v angleščini).


Rok za prijavo: 30. april 2017.

 

 

Organizatorji mednarodnega festivala etno glasbe in rokodelstva "Mir Sibiri" (Svet Sibirije), ki bo potekal od 7. – 9. julija 2017 v sibirskem kraju Šušenskoje v Krasnojarsk okrožju, vabijo k sodelovanju glasbene skupine, soliste ali rokodelce, ki bi predstavili slovenske etnološke značilnosti. Festival poteka vse od leta 2003 s ciljem ohranjanja in promocije kulturne dediščine različnih etničnih skupin. Do danes se je razvil v tridnevni dogodek z nastopajočimi ruskimi in tujimi gosti, od letos pa je uvrščen tudi na nacionalni seznam dogodkov.

Kontaktna oseba festivala je ga. Darja Aleksandrovna, mir-fest(at)mail.ru, +7 (391) 212 32 42
Več o festivalu v angleščini je na voljo na spletni strani: http://www.festmir.ru/en/
Dodatne informacije so na voljo na: https://www.facebook.com/festmirsibiri/, https://vk.com/mirsibiri, https://www.instagram.com/festmirsibiri, https://www.youtube.com/mirsibiri.

 

 

Ministrstvo za kulturo Ljudske republike Kitajske skupaj s pekinškimi oblastmi, pekinškim uradom za kulturo (Beijing Overseas Culture Exchange Center) in oblastmi okrožja Fengtai vabi k prijavi glasbenike/plesalce/ustvarjalce za otroke iz srednje in vzhodne Evrope na karneval na temo pekinške opere CEEC Culture and Arts Carnival between China and Central and Eastern European Countries, ki bo potekal od 30 9. - 7.10.2017 v Pekingu.

Stroške potovanja krije nastopajoči sam, stroške bivanja in potovanja na Kitajskem krije organizator (kontakt:

gumbleed(at)hotmail.comgumbleed(at)foxmail.com, bocec@bjwh.gov.cn).

Ministrstvo za kulturo RS nima v ta namen predvidenih nobenih finančnih sredstev. Zainteresirani lahko sami stopijo v kontakt s kitajskim organizatorjem. O morebitni prijavi obvestijo Ministrstvo za kulturo RS in Veleposlaništvo RS v Pekingu (kontakt na VP RS Peking: vlasta.turel(at)gov.si). 

 

 

Mednarodni festival kratkometražnih filmov, filmov, dokumentarnih in risanih filmov  
Egiptovsko-Arabsko združenje za kulturo, medije in umetnost v mestu Port Said med 8. in 13. oktobrom 2017 organizira 10. Mednarodni festival kratkometražnih filmov, filmov, dokumentarnih in risanih filmov (CAM International Festival - Short Features, Films, Documentaries and Cartoons)
 
Zainteresirani kandidati se lahko za podrobnejše informacije v zvezi z morebitno prijavo obrnejo neposredno na Veleposlaništvo Arabske republike Egipt v Sloveniji.

 

 

VABILA

 

______________________________________________

 

NAPOVEDI

 

______________________________________________