Skoči na vsebino

POZIVI IN VABILA ZUNANJIH IZVAJALCEV

 

POZIVI

 

Mednarodni center za študij varstva in restavriranja kulturnih dobrin (ICCROM) s sedežem v Rimu obvešča države članice, da bo z januarjem 2018 prosto delovno mesto generalnega direktorja centra.

Besedilo razpisa v angleškem in francoskem jeziku
Rok za prijavo: 25. junij 2017.

 

 

Konferenca Crowdfunding4Culture
20. junija 2017 bo v Bruslju potekala konferenca Crowdfunding4Culture. Konferenca bo združila ustvarjalce, predstavnike kulturnih organizacij, predstavnike platform za množično financiranje, podpornike in odločevalce, ki bodo razpravljali o zbiranju sredstev oziroma množičnem financiranju v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih. Transportne in namestitvene stroške udeležencev bo kril organizator.  

Podrobnejše informacije o konferenci in prijava

Rok za prijavo: 2. junij 2017.

 

 

Festival kratkega filma vabi k oddaji prijav

Festival kratkega filma vabi k sodelovanju pri tretji ediciji festivala kratkega filma v Ljubljani, ki se bo odvil med 28. avgustom in 2. septembrom 2017.  Odprte so prijave za tekmovalni program kratkih filmov iz Slovenije in držav bivše Jugoslavije. Vse zainteresirane avtorje prosijo, da filme oddajo prek povezave filmfreeway.com/festival/FeKK, kjer boste našli tudi vse potrebne informacije. 

Rok za oddajo je 15. junij 2017 za ex-Yu filme in 3. julij 2017 za slovenske filme.

Za dodatne informacije pišite na press(at)kraken.si ali na info(at)kraken.si, lahko pa jih kontaktirate prek družabnih omrežij Facebook in Instagram.

 

 

Študentski kulturni festival Mood Indigo

Študentski kulturni festival Mood Indigo velja za največji študentski kulturni dogodek v azijski regiji. Organizatorji apelirajo na sodelovanje glasbenika oz. glasbenikov iz Slovenije na letošnjem festivalu, ki bo od 23. do 26. decembra potekal v Mumbaju. Organizatorji krijejo stroške nočitev, tehnično opremo, obroke. Ne krijejo pa mednarodne letalske vozovnice do Mumbaja.

Več informacij o festivalu na spletni strani https://moodi.org/#/

 

 

Nagrada Evropske mreže za kulturni management in politiko (ENCATC) za raziskave na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta

Evropska mreža za kulturni management in politiko (ENCATC) razpisuje nagrado za raziskave na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta. Namen tega prestižnega priznanja je spodbujanje akademskega raziskovanja na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta, s poudarkom na njegovi uporabi v praksi. ENCATC želi z nagrado prispevati k oblikovanju mreže strokovnjakov za izvajanje primerjalnih raziskovalnih projektov na področju kulturnih politik in kulturnega menedžmenta.
 
Zmagovalec bo razglašen v času 25. kongresa ENCATC o kulturnem managementu in politiki,ki bo potekal med 27. in 30. septembrom 2017 v Bruslju.

Več o nagradi na spletni strani https://www.encatc.org/en/news/34-call-for-applications-4th-encatc-research-award/.
Rok za prijavo: 5. junij 2017

 

Evropska agencija za mala in srednje velika podjetja - EASME je objavila razpis »Podpora promociji in razvoju transnacionalnih tematskih turističnih proizvodov, povezanih s kulturnimi in kreativnimi industrijami«, v okviru katerega bo sofinancirala projekte, povezane z razvojem in spodbujanjem transnacionalnih turističnih proizvodov na področju kulturne dediščine. Sodelujejo lahko transnacionalni turistični proizvodi, ki so povezani z eno od lokacij na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Poseben poudarek je na uporabi kulturnih in kreativnih industrij pri promociji teh turističnih proizvodov in izboljšanju izkušnje za obiskovalce.
 
Za podrobnejše informacije o razpisu so na voljo na spletni strani: https://ec.europa.eu/easme/en/cos-tourcci-2017-3-03-supporting-promotion-and-development-transnational-thematic-tourism-products  
 
Rok za elektronsko oddajo prispevkov je 29. junij 2017 ob 17.00 uri (po bruseljskem času).

 

Odprti poziv za nagrado TESLA - prvo nagrado za intermedijsko umetnost v Sloveniji

TESLA je prvi natečaj v Sloveniji, ki se osredotoča na nove, progresivne umetniške forme, tako imenovano transdisciplinarno ali interdisciplinarno umetnost. TESLA izbranemu/i umetniku/ci zagotavlja optimalne pogoje za raziskovanje, razvoj, produkcijo in predstavitev novega umetniškega dela pod mentorstvom MoTA – Muzeja tranzitornih umetnosti iz Ljubljane. Namen nagrade je izboljšati pogoje produkcije na področju transdisciplinarne oziroma intermedijske umetnosti, ki sledijo povečanemu zanimanju za raziskovalne umetniške prakse v Sloveniji in širši regiji ter posledično povečani produkciji na tem področju.

 

Nagrada TESLA je posvečena širokemu naboru novomedijskih in intermedijskih praks. Poleg denarne nagrade vključuje tudi umetniško rezidenco in mentorstvo ter tehnično podporo pri realizaciji novega dela, ter zaključno razstavo v Mestnem muzeju v Ljubljani.


Nagrada se podeljuje za projektno idejo, ki jo bodo skupaj z umetnikom razvili v času umetniških rezidenc. Letošnja umetniška rezidenca bo potekala v Rotterdamu v sodelovanju s tamkajšnjo organizacijo V2_Laboratorij za nestabilne medije, v naslednjih letih pa z drugimi partnerji. V skladu s partnerstvom z V2 je letošnja nagrada namenjena samo slovenskim umetnikom do 35. leta ali tistim, ki so zaključili študij v zadnjih petih letih, v prihodnje pa jo bodo regijsko in starostno razširili.


Več informacij na: tesla.motamuseum.com/slo/
Prijave sprejemajo do 15. maja 2017.

Nagrajenca bodo razglasili pred koncertnim dogodkom na festivalu Junij v Ljubljani na Kongresnem trgu 15. junija 2017, ob 20:30.

 

Pomoč kulturnikom pri sodelovanju z Azijo
Ob svoji dvajsetletnici Azijsko-evropska fundacija (ASEF), katere članica je tudi Slovenija, razpisuje celoletni natečaj za spodbujanje mobilnosti umetnikov in drugih delavcev na področju kulture (novinarjev, snovalcev politik, kulturnih menedžerjev) med Evropo in Azijo.
Več podatkov in prijavne obrazce najdete na tej povezavi, fundacija pa priporoča, da prijavo oddate vsaj dva meseca pred predvidenim potovanjem.
ASEF je leta 1997 ustanovilo 25 azijskih in evropskih držav z ambicijo omogočiti tesnejše sodelovanje med obema celinama, tako na ravni držav in gospodarstev kot tudi drugih dejavnosti, med drugim kulture.
Slovenski ustvarjalci so z ASEF že sodelovali pri dveh uspešnih projektih: leta 2009 je Pekarna (Maribor) pripravila odmeven projekt skupaj z Green Papaya iz Manile; mednarodni projekt Curating-In-Depth pa je potekal leta 2015 v Sloveniji od 3. do 16. maja ter v Manili (Filipini) od 27. julija do 8. avgusta – partnerji so bili ASEF, Zavod SCCA Ljubljana in Planting Rice.

Rok za prijavo: do konca leta 2017.

 

Karneval na temo pekinške opere CEEC

Ministrstvo za kulturo Ljudske republike Kitajske skupaj s pekinškimi oblastmi, pekinškim uradom za kulturo (Beijing Overseas Culture Exchange Center) in oblastmi okrožja Fengtai vabi k prijavi glasbenike/plesalce/ustvarjalce za otroke iz srednje in vzhodne Evrope na karneval na temo pekinške opere CEEC Culture and Arts Carnival between China and Central and Eastern European Countries, ki bo potekal od 30 9. - 7.10.2017 v Pekingu.

Stroške potovanja krije nastopajoči sam, stroške bivanja in potovanja na Kitajskem krije organizator (kontakt:

gumbleed(at)hotmail.comgumbleed(at)foxmail.com, bocec@bjwh.gov.cn).

Ministrstvo za kulturo RS nima v ta namen predvidenih nobenih finančnih sredstev. Zainteresirani lahko sami stopijo v kontakt s kitajskim organizatorjem. O morebitni prijavi obvestijo Ministrstvo za kulturo RS in Veleposlaništvo RS v Pekingu (kontakt na VP RS Peking: vlasta.turel(at)gov.si). 

 

 

 

 

Mednarodni festival kratkometražnih filmov, filmov, dokumentarnih in risanih filmov  
Egiptovsko-Arabsko združenje za kulturo, medije in umetnost v mestu Port Said med 8. in 13. oktobrom 2017 organizira 10. Mednarodni festival kratkometražnih filmov, filmov, dokumentarnih in risanih filmov (CAM International Festival - Short Features, Films, Documentaries and Cartoons)
 
Zainteresirani kandidati se lahko za podrobnejše informacije v zvezi z morebitno prijavo obrnejo neposredno na Veleposlaništvo Arabske republike Egipt v Sloveniji.

 

 

VABILA

 

______________________________________________

 

NAPOVEDI

 

______________________________________________