Skoči na vsebino

POZIVI IN VABILA ZUNANJIH IZVAJALCEV

 

VABILA

 

Trajnostno in odgovorno upravljanje s turizmom za večjo privlačnost celotne jadransko - jonske regije
Delavnica se bo odvijala 12. marca 2018, s pričetkom ob 9.00, v Manziolijevi palači v Izoli in je namenjena snovalcem projektov na področju turizma ter drugim akterjem omenjenega področja. V povezavi s stebrom kakovost okolja v Jadransko-jonski regiji, je cilj spodbujati morski, obalni in zaledni turizem na trajnostni način. V ospredju sta tudi ohranjanje in promocija kulturne dediščine. Podporna točka za EUSAIR v Izoli, v sodelovanju z ministrstvi in vladnimi institucijami, želi povezati deležnike, ki se ukvarjajo s področjem turizma v Sloveniji ter navezati vsebine na pametno specializacijo Slovenije na način, ki bi omogočil razvoj potencialov tega področja tudi v širšem makroregionalnem prostoru preko evropskih programov in virov (npr. programi Interreg, Horizon 2020, ipd.). Udeležba na delavnici je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev (60 oseb) je potrebna predhodna prijava na naslednji povezavi.

 

______________________________________________

 

POZIVI

 

Možnost sofinanciranja projektov slovenskih ustvarjalcev na Finskem.

Seznanjamo vas z možnostjo sofinanciranja projektov slovenskih ustvarjalcev na Finskem preko mehanizma "TelepART Mobility Support Platform" (gre za sofinanciranje manjše vrednosti do 1000 EUR), s katerim želi platforma spodbuditi kulturno izmenjavo med Finsko in Slovenijo. Prijavijo se lahko posamezni ustvarjalci, skupine ali predstavniki skupin ter organizatorji dogodkov.

Podrobnejše informacije glede samega mehanizma in prijave so na voljo na spletni povezavi: www.applytelepart.com/apply/.

 

Branju prijazna občina

Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije  ponovno objavljajo  javni natečaj, na katerem se bodo občine potegovale za naziv ″Branju prijazna občina ″. Po uspešnem prvem natečaju v letu 2017, ko je med 27 prijavljenimi občinami nazive prejelo 18 občin, od tega dve mestni občini, se projekt nadaljuje. Projekt je pritegnil veliko zanimanja za uvedbo dobrih praks v lokalnih skupnostih na področju bralne kultura in bralne pismenosti, kar je bil osnovni cilj projekta. Javni natečaj bo odprt med 8. februarjem in 30. oktobrom 2018, podelitev nazivov  ″Branju prijazna občina ″ pa bo na podlagi ocene strokovne komisije potekala 3. decembra 2018.

Nagrajene občine v letu 2017 bodo svoje dobre prakse predstavile na informativnem dnevu, ki bo potekal 17. aprila 2018 na Ministrstvu za kulturo RS, kjer bodo občine lahko pridobile tudi dodatne informacije za pripravo uspešne prijave na natečaj.

sporočilo za javnost

prijavni obrazec

 

Javni posvet evropske komisije z zainteresirano javnostjo v zvezi z zahtevami za okoljsko primerno zasnovo usmerjenih sijalk, sijalk s svetlečimi diodami in pripadajoče opreme

Evropska komisija je pričela z javnim posvetovanjem z zainteresirano javnostjo z zvezi z veljavno UREDBO KOMISIJE (EU) št. 1194/2012 z dne 12. decembra 2012 o izvajanju Direktive 2009/125/ES Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z zahtevami za okoljsko primerno zasnovo usmerjenih sijalk, sijalk s svetlečimi diodami in pripadajoče opreme.
Javni posvet z zainteresirano javnostjo (kamor nedvomno sodijo tudi gledališča) je odprt od 26. januarja do 23. februarja.

Besedilo uredbe je objavljeno tukaj.

 

Razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2018

Evropska komisija je objavila razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2018 (#NataliPrize), s katero nagrajuje izjemne prispevke novinarjev, ki poročajo o razvoju in izkoreninjanju revščine. Za nagrado se lahko potegujejo poklicni in amaterski novinarji, radijske in televizijske hiše ter blogerji. Nagrada novinarjem ponuja priložnost, da pokažejo svojo zavezanost poročanju o razvoju, izkoreninjanju revščine in demokraciji in hkrati navdahnejo ljudi, da izboljšajo življenje v svojih skupnostih. Komisija bo nagrado podelila v dveh starostnih kategorijah, 21–26 let in nad 27 let, za vsako od petih regij: iz Evrope, Afrike, z Bližnjega in Srednjega vzhoda in arabskega sveta, iz Latinske Amerike, karibskih držav ter Azije in pacifiških držav. Komisija vabi vse zainteresirane, da svoje prispevke prijavijo do 9. marca 2018. Dobitniki bodo nagrade prejeli junija letos na Evropskih razvojnih dnevih v Bruslju.

 

Londonski festival arhitekture 2018

Objavljen je javni razpis za prijavo na Londonski festival arhitekture (LFA) za leto 2018. Od prvega festivala leta 2004 je LFA zrastel v največji evropski arhitekturni festival, ki letno pritegne več kot 400.000 obiskovalcev. Festival od letošnjega leta poteka pod okriljem londonskega župana Sadiqa Khana. Tema festivala je raziskovanje identitete Londona s pomočjo raznolikega programa javnih prireditev, ki bodo potekale od 1. do 30. junija 2018. K sodelovanju in posredovanju predlogov so vabljeni vsi arhitekti, umetniki, fotografi, producenti in drugi, ki jih zanimata London in njegova urbana kultura.

Rok za prijavo do 28. februarja 2018.

Več na: http://londonfestivalofarchitecture.org/

 

Nagrada OZN za javni sektor za leto 2018

Sekretariat OZN obvešča o začetku obdobja nominacij za nagrado OZN za javni sektor za leto 2018 (UN Public Service Awards, UNPSA). Nagrada je namenjena institucijam javnega sektorja, ki na inovativne načine prispevajo k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja. Podrobnejše informacije so na voljo v priloženi priponki.
Obrazec za nominacijo je potrebno izpolniti na spletni strani: http://publicadministration.un.org/EN/UNPSA  do 7. februarja 2018.  

 

Mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo »Auf Schmetterlings – und Schwanenflügeln« / »Na krilih metulja in laboda“

Mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji razpisuje mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo »Auf Schmetterlings – und Schwanenflügeln« / »Na krilih metulja in laboda“. Okvirna tema letošnjega natečaja je »Zaklad je tam, kjer so prijatelji«. Tema knjige naj se nanaša na prijateljstvo oziroma na doživetje skupnosti, srečanja in svet pustolovščin.
Dela naj bodo napisana v maternem jeziku ali pa dvo- oziroma večjezično. Prednost ima slikanica. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži  zgoščenka, ki vsebuje na primer radijsko igro.

Rok za oddajo: 15. junij 2018, do 12. ure
Podelitev nagrad: v soboto, 22. septembra 2018, ob 15. uri v Mestni dvorani v Schwanenstadtu
Podrobnejše informacijev prilogi ali na spletni strani mestne občine Schwanenstadt www.schwanenstadt.at.

 

Evropska komisija je objavila javno posvetovanje na temo preprečevanja lažnih novic, na katerem je mogoče sodelovati do sredine februarja 2018.

Vabljeni k sodelovanju!

 

 ______________________________________________

 

NAPOVEDI

 

______________________________________________