Skoči na vsebino

VODSTVO

Minister

Anton Peršak

Telefon: (01) 300 58 06
Telefaks: (01) 369 59 04
Elektronska pošta: anton.persak(at)gov.si

 

 

Po diplomi iz gledališke in radijske režije na AGRFT je najprej deloval kot samostojni kulturni delavec (režiser, pisatelj oz. publicist in kritik), nato pa bil zaposlen na AGRFT kot asistent, kasneje docent.

 

Po letu 1992 je bil štiri leta poslanec prvega sklica Državnega zbora. Bil je župan Občine Trzin ter član Državnega sveta kot predstavnik interesne skupine s področja kulture.

 

Ves ta čas, od študentskih let do danes, je deloval kot pisatelj, publicist in sprva tudi kot kritik, dokaj dolgo pa tudi kot gledališki režiser. Napisal je več kot deset knjig: pet romanov, dve knjigi kratke proze in eno povest, dve knjigi s področja gledališke publicistike in eno knjigo politične esejistike.

 

Dve leti je bil predsednik Društva slovenskih pisateljev, kasneje pet let predsednik Slovenskega centra Pen. Pred imenovanjem za ministra za kulturo je opravljal funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za kulturo.

 

Državna sekretarka

 

Damjana Pečnik

 

T: (01) 300 58 06

F: (01) 369 59 04

E: damjana.pecnik(at)gov.si

 

 

 

Damjana Pečnik je diplomirana umetnostna zgodovinarka z opravljenim strokovnim izpitom s področja konservatorstva.

 

Vrsto let je službovala na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, najprej kot konservatorka, kasneje kot vodja oddelka za konservatorstvo in pomočnica direktorja Restavratorskega centra. Opravljala je več vodstvenih funkcij, tako na Zavodu kot tudi na Ministrstvu za kulturo.

 

V svoji poklicni karieri konservatorke je vodila kar nekaj uspešnih prenov grajske in druge arhitekture v Sloveniji in sodelovala pri številnih odmevnih konservatorsko-restavratorskih projektih: prenova gradov Jablje, Snežnik in Strmol, cerkev sv. Luka v Spodnjih Praprečah, ljubljanska stolnica idr.