Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VODSTVO

Minister

Mag. Zoran Poznič


T: (01) 369 59 15

E: zoran.poznic(at)gov.si

 

Akademski kipar mag. Zoran Poznič je bil rojen leta 1959 v Trbovljah. Po končani osnovi šoli je zaključil Srednjo šolo tiska in papirja  (1979) in Srednjo šolo za logistiko  (2003). Leta 2007 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer Kiparstvo, leta 2010 pa na tej akademiji še magistriral iz novih vizualnih komunikacij in medijev. Njegovo magistrsko delo ima naslov Socialna struktura videa. Bil je mentor  več likovnih skupin, strokovnih žirij ipd.

 
Že med študijem in tudi pozneje je imel več domačih in tudi mednarodnih razstav. Za svoje delo je leta 2012 prejel prvojunijsko nagrado Občine Trbovlje, leta 2016 in 2017 srebrni znak za inovacije, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, leta 2018 pa mu je za izvirno idejo Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« nagrado podelila tudi Slovenska turistična organizacija.

 
Od leta 2008 do nastopa funkcije ministra za kulturo je bil direktor Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, od leta 2017 pa je tudi podpredsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

 

 

Državna sekretarka

Mag. Petra Culetto

 

T: (01) 369 59 44

E: petra.culetto(at)gov.si

 

Petra Culetto je leta 2006 diplomirala iz mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede, leta 2012 pa je magistrirala iz pravnih znanosti s področja mednarodnega prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. V svoji dosedanji poklicni karieri je opravljala več vodstvenih funkcij in pridobila visoke strokovne in organizacijske kompetence. Med drugim je bila ob pripravah in med predsedovanjem Slovenije Svetu EU zaposlena na Ministrstvu za zunanje zadeve, kasneje v Državnem zboru Republike Slovenije, leta 2014 pa se je zaposlila na Ministrstvu za obrambo, kjer je bila v prejšnjem mandatu vodja kabineta ministrice.

 

Mag. Culetto govori angleško, nemško in francosko. Z možem in sinom živi v Ljubljani.   

 

 

Državna sekretarka

Dr. Tanja Kerševan Smokvina

 

T: (01) 369 58 58

E: tanja.kersevan-smokvina(at)gov.si 

 

Dr. Tanja Kerševan Smokvina je univerzitetna diplomirana novinarka (1998), magistrica znanosti (2007) in doktorica znanosti (2014) s področja komunikologije. Pretežni del poklicne poti je bila zaposlena na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) in njenih predhodnikih. Tako doma kot v mednarodnem prostoru si je prizadevala za približevanje raziskovalne in regulativne sfere ter zagovarjala regulacijo, utemeljeno na podatkih, dokazih in ugotovitvah, pridobljenih skozi raziskovalne procese. V sodelovanju z mednarodnimi organizacijami, kot so Svet Evrope, Evropski avdiovizualni observatorij, OVSE, UNESCO, s programi Evropske unije (npr. TAIEX), drugimi mednarodnimi fundacijami, medijsko industrijo in profesonalnimi združenji je razvijala tudi modele samoregulacije in koregulacije. Od leta 2016 se je med drugim posvečala lastni raziskovalni in strokovni dejavnosti ter pedagoškemu delu. Tako sodeluje s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in s Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, kot pogodbena sodelavka Instituta Jožef Stefan pa je bila vključena v mednarodni projekt COMPACT o družbenih medijih in dezinformacijah. V času med 2016-2017 je bila članica odbora MSI-NET pri Svetu Evrope, kjer je sodelovala pri pripravi priporočil o internetnih posrednikih in študije o vidikih avtomatizirane obdelave podatkov, ki se tičejo človekovih pravic. V obdobju 2018-2019 je članica odbora MSI-AUT, ki pripravlja deklaracijo, priporočila in dve študiji s področja vprašanj zagotavljanja in zaščite človekovih pravic v povezavi z različnimi rabami umetne inteligence.