Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DIGITALNO POTRDILO

Ministrstvo za kulturo v drugi polovici leta 2017 predvideva prehod na elektronsko poslovanje, pri čemer se bodo tudi vsi javni razpisi, pozivi in naročila izvajali le v elektronski obliki. Vsi, ki bodo želeli sodelovati na katerem od razpisov ministrstva, morajo pred tem pridobiti digitalno potrdilo


Digitalno potrdilo je računalniški zapis, ki vsebuje podatke o imetniku in njegov javni ključ, poleg tega pa še podatke o izdajatelju digitalnega potrdila ter obdobje veljavnosti digitalnega potrdila. Z njim v elektronskem poslovanju izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete. Tak elektronski podpis je enakovreden lastnoročnemu podpisu.


Kvalificirana digitalna potrdila v Sloveniji izdajajo štirje overitelji:
• Ministrstvo za javno upravo - SIGEN-CA
• Pošta Slovenije d.o.o. - Pošta®CA
• Nova Ljubljanska banka d.d. - AC NLB
• Halcom d.d. - Halcom CA


Ponudniki ponujajo izdajo digitalnega potrdila za poslovne subjekte in fizične osebe. Postopek prevzema in zaščite digitalnega potrdila je opisan na spletnih straneh overoviteljev.