Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SPREJEM 2018

Ministrov predpraznični sprejem za predstavnike verskih skupnosti

Minister za kulturo Dejan Prešiček je v ponedeljek, 10. decembra 2018, v Narodni galeriji na predprazničnem sprejemu gostil predstavnike registriranih cerkva in drugih verskih skupnosti. Gre za sprejem, ki ga pristojni državni organ tradicionalno organizira že vrsto let in je izraz spoštovanja, medsebojnega povezovanja in dialoga med predstavniki verskih skupnosti in izvršilno vejo oblasti. Sprejema se je udeležilo 50 predstavnikov iz 28 registriranih cerkva in drugih verskih skupnosti, generalni tajnik Slovenske Karitas, Zagovornik načela enakosti in predstavnika uredništva verskega programa Televizije Slovenija.  

 

Minister Prešiček je v nagovoru poudaril, da so vrata Ministrstva za kulturo, ki je sedež Sveta Vlade RS za dialog o verski svobodi, vselej na stežaj odprta, saj si želimo odprtosti in transparentnosti dialoga.

 

Prijetno druženje se je zaključilo z ogledom razstave Ivane Kobilce v Narodni galeriji. Predstavnike cerkva in drugih verskih skupnosti sta v umetniški svet najbolj znane slovenske umetnice popeljala kustosa Michel Mohor in dr. Alenka Simončič.