Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SPREJEM

SPREJEM ZA PREDSTAVNIKE VERSKIH SKUPNOSTI, 9. 12. 2014

Ministrica za kulturo mag.Julijana Bizjak Mlakarje 9. decembra na predprazničnem sprejemu v Vili Podrožnik gostila predstavnike verskih skupnosti. Tradicionalnega sprejema so se udeležili predstavniki 19 verskih skupnosti, nekateri predstavniki ministrstev ter varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

 

Ministrica je v nagovoru poudarila, da cerkve in druge verske skupnosti opravljajo pomembno družbeno vlogo s tem, ko se zavzemajo za duhovnost in za človekovo dostojanstvo v zasebnem in javnem življenju, za osmišljanje bivanja na področju verskega življenja ter z razvijanjem svojih kulturnih, vzgojnih, izobraževalnih, solidarnostnih, karitativnih in drugih dejavnosti s področja socialne države. Ministrstvo za kulturo si bo še naprej prizadevalo spoštovati identiteto cerkva in drugih verskih skupnosti.

 

Predstavnike verskih skupnosti je nagovoril tudi direktor Urada za verske skupnosti in dejal, da je  delovanje verskih skupnosti v Sloveniji svobodno. Poudaril je svoje prepričanje, da v času splošne družbene krize ne bomo zniževali standardov pri zagotavljanju človekove pravice, v primeru verskih skupnosti, pravice do svobode vesti oziroma verske svobode. Ohranjanje protokolarnega sprejema v današnjih razmerah dokazuje, da si država prizadeva za spoštljive in dostojanstvene stike z verskimi skupnostmi, udeležba predstavnikov verskih skupnosti pa priča o spoštljivih in dostojanstvenih stikih tudi med samimi verskimi skupnostmi. 

 

Prijetno druženje sta dopolnila a cappella gospel zbor Bee Geesus, ki deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča ter pianist Blaž Pavlakovič, dijak Škofijske klasične gimnazije in Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana. 

 

fotogalerija