Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEZNAM NOVIH SKLADB (ZMED-C)

Ministrstvo za kulturo v skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih (ZMed-C) s 1. julijem 2016 začenja upravljati evidenco skladb, ki so bile prvič predvajane pred največ dvema letoma. Zato pozivamo vse avtorje oziroma izvajalce slovenske glasbe, da tovrstne skladbe pravočasno priglasijo v evidenco.

Pobudo za ureditev take evidence so podali glasbeni uredniki slovenskih radijskih postaj, da bi jim služila kot pripomoček pri njihovem delu v zvezi z zagotavljanjem deleža slovenske glasbe, prvič predvajane pred dvema letoma. Ministrstvo za kulturo zato opozarja, da se evidenca skladb uporablja le za namen izpolnjevanja tovrstnega deleža slovenske glasbe. Izdajatelji radijskih ali televizijskih programov se lahko zato pri predvajanju slovenske glasbe zanesejo na podatke v evidenci.

Za vse ostale uporabnike oziroma zainteresirano javnost pa je namen evidence le informativne narave. Ker se v evidenci obdelujejo izključno podatki, kot jih določa zakon in so jih priglasili sami avtorji oziroma izvajalci, Ministrstvo za kulturo ne prevzema odgovornosti za točnost objavljenih podatkov, ampak za to odgovarja tisti, ki jih je sporočil.

Poudarjamo še, da zaradi varstva osebnih podatkov lahko vsak prijavitelj v evidenco skladb prijavi zgolj in samo svojo vlogo pri skladbi (torej, če je avtorjev več, lahko prijavi samo svoje ime kot soavtorja, ostali soavtorji morajo svoje avtorsko delo prijaviti sami). V dvomu, kdaj je bila skladba prvič objavljena, se šteje, da je bila objavljena na dan izida nosilca zvoka ali na dan objave v spletni glasbeni knjižnici.

 

Vljudno prosimo, da izpolnjen in skeniran obrazec pošljete na elektronski naslov: skladbe.mk(at)gov.si. Če bi radi istočasno prijavili več skladb, jih, prosimo, priložite k obrazcu. Prav tako prosimo, da priložite ustrezno dokazilo o prvi objavi.

 

Evidenca novih skladb iz zadnjih dveh let
Prijave neposredno na MK